Laatste nieuws
 • 3 dagen geleden

  Facebook

  Vandaag in kalenberg logeren. Ik ben hier als kind heel veel geweest omdat we vrijwel ieder weekend in Ossenzijl waren. Het blijft een prachtige plek die Weerribben! Morgen lesgeven over aan in Steenwijkerwold. Ik heb mooie verbindende lessen voorbereid. Ik ga er samen met Karin Brinkmann een mooie dag van maken.

 • 3 dagen geleden

  Facebook

  Onze website werkt tijdelijk niet meer! We zijn hard aan het werk om het op te lossen maar het wordt geen simpel klusje.... Stuur je vragen naar info@anderskijkennaarkinderen.eu dan nemen we via die weg contact op.😥

 • 6 dagen geleden

  Facebook

  Vorige week hebben Sandra Stultiens en Miriam Hufen in het kader van het onderzoeksproject: De Sensatie van een Goed Leven een dag les gegeven aan ervaringsdeskundigen, begeleiders, ouders, therapeuten en gedragwetenschappers. Thema ; prikkelverwerking, autisme én een verstandelijke beperking. Complexe vragen beginnen altijd met goed (en wellicht anders...) kijken!

 • 1 week geleden

  Facebook

  Goed nieuws! We hebben voor gedragwetenschappers de accreditatie gekregen voor is symposium!

 • 1 week geleden

  Facebook

  Mooie techniek!

 • 2 weken geleden

  Facebook

  Lonneke Winters is voor ons team in Zuid Afrika op een Ayres SI congres. Wij kiezen voor een iets andere route dan de Ayres behandeling maar volgens alles wat over sensorische informatieverwerking gaat op de voet. We nemen weer nformatie mee naar huis.

 • 3 weken geleden

  Facebook

  Lonneke is als docent van Akk vertrokken naar Kaapstad om daar het congres over sensorische informatieverwerking te volgen en ons weer van nieuwe informatie te voorzien. Veel plezier Lonneke Winters !

 • 1 maan geleden

  Facebook

  Onze studeidag geprikkeld door prikkels is definitief geaccrediteerd voor kinderfysiotherapeuten (KNGF register) én voor het keurmerk!

 • 1 maan geleden

  Facebook

  Vandaag een hele grote groep leerkrachten en groepsleiders die bij ons de module anders kijken naar prikkels in de groep hebben afgerond. Zo kunnen ze maatwerk leveren voor hun groep. Sandra Stultiens en Robert de Hoog hebben deze module tot het eind toe begeleid. Fijn dat jullie met deze module aan het werk gaan!

 • 1 maan geleden

  Facebook

  Buitenspelen, wat gun ik dat veel kinderen en ouders!

 • 1 maan geleden

  Facebook

  Vandaag naar de Rinogroep Utrecht voor het geven van de eerste dag van de module sensorische informatieverwerking en ass voor gedragwetenschappers.

 • 1 maan geleden

  Facebook

  Met mijn fantastische team eerst lekker gegeten en nu als verrassing naar de.theater voorstelling omdenken. Van anders kijken naar omdenken is een leuke stap. Er konden 6 collega's helaas niet maar die denken we er gewoon bij!

 • 2 maanden geleden

  Facebook

  Gisteren de laatste dag gegeven van de module informatieverwerking en bij de Amsterdam. De cursisten hebben de hele dag gewerkt aan de uitwerking van een praktijk casus met behulp van meegebrachte video's. Mooi om te zien dat na 2 dagen er volslagen anders wordt gekeken naar kinderen! Vandaag de eerste dag van de module en voor samen met de .

 • 2 maanden geleden

  Facebook

  Vandaag de eerste dag gegeven op de advanced module sensorische informatieverwerking en autisme. Een fijn bewust kleine groep zodat er tijd en aandacht kan en mag zijn voor specifieke vragen en casuistiek. De kop is er af, ik zie uit naar de volgende dag.

 • 2 maanden geleden

  Facebook

  Namens ons team van anders kijken naar kinderen mag Lonneke Winters dit jaar naar een congres over sensorische informatieverwerking in Kaapstad! Dat vindt ze niet zo erg 😉 .we zijn benieuwd waar ze mee terug komt.

 • 2 maanden geleden

  Facebook

  Robert de Hoog en ik hebben afgelopen donderdag en vrijdag in Geleen een 2 daagse module gegeven voor groepsleiders, de orthopedagoog en logopedisten van Adelante. Het waren mooie dagen. Wat doe je als het ene kind een prikkelzoeker is en de andere een vermijder? Moeten we de klas prikkelarm maken? Wat doen we met wiebekussens kauwkettingen en andere materialen in de klas. Helpt dat nu wel of niet? Hoe kan ik aansluiten bij de prikkelverwerking van kinderen in mijn groep? Mooie vragen waar we mee aan het werk zijn gegaan en die we hebben besproken vanuit kennis, evidentie en best practise. Wij vonden het leuk om te doen en nog leuker was om te zien hoe het team er mee aan de slag ging!

 • 2 maanden geleden

  Facebook

  Morgen naar lelystad.5 therapeuten hebben om een intervisiedag annex opfrisdag gevraagd. Casuïstiek bespreken en theoretische onderbouwing. Ik ben voorbereid, de mapjes liggen klaar! Dit zijn altijd mooie dagen om te kunnen doen omdat er zo'n goede aansluiting kan zijn met de praktijk.Ik heb er niet altijd de tijd meer voor maar het kwam nu eens goed uit.

 • 2 maanden geleden

 • 2 maanden geleden

  Facebook

  Vandaag de docenten en logopedisten van het Taalplein in Gouda mogen meenemen in een dag over prikkelverwerking. Fijn gemotiveerd team! Veel vragen over gedrag en wel of geen relatie met prikkelverwerking, kansen en kwetsbaarheden in kaart gebracht. Een dagje is te kort maar met gemotiveerde mensen kom je een eind!

 • 2 maanden geleden

  Facebook

  Fijne paasdagen!

 • 2 maanden geleden

  Even niet geprikkeld door alle werkprikkels…Wij nemen vrij tot de dag na pasen.

  Wij Kijken tevreden terug op de afgelopen drukke periode rondom het symposium. We hebben  personeelsveranderingen op het secretariaat gehad en dat maakt dat we niet met alle administratieve handelingen helemaal bij zijn. Achter de schermen wordt hard gewerkt en lopen we al weer goed in...

 • 2 maanden geleden

  Facebook

  We gaan een prachtige starten voor over informatie verwerking in relatie tot en drinken. Op basis van de principes uit de Sensory Oral Sequency benadering. Heb je interesse? Mail naar het secretariaat dan sturen we je informatie en ben je er als eerste bij! info@anderskijkennaarkinderen.eu

 • 2 maanden geleden

  Facebook

  We vragen veel van onze opleidingen nu aan bij het en de eerste accreditaties zijn al binnen!

 • 2 maanden geleden

  Facebook

  Onze 4 daagse /module Informatieverwerking en (voor gevorderde , en start in april! Deze module is voor therapeuten die op toepassingsniveau aan het werk willen. We sluiten qua niveau aan bij minimaal 10 dagen opleiding AKK. Wil je verdieping en maatwerk en aandacht voor eigen casuïstiek? We starten in april!

 • 2 maanden geleden

  Facebook

  Voor mijn eigen beroepsgroep ga ik een presentatie geven over zintuigen en prikkelverwerking. Zo essentieel in dit werkveld. Het biedt kansen in anders kijken en anders doen! https://ergotherapie.nl/cursussen_ergotherapie/studiedag-ergotherapie-zorg-mensen-verstandelijke-beperking/

 • 2 maanden geleden

  Facebook

  Zaterdag heeft Prof Leen Maes een prachtig en helder pleidooi gehouden voor goed onderzoek naar problemen in de van . De effecten door stoornissen in dit systeem zijn groot en werken door in ontwikkeling en motorisch functioneren. Dat niet alleen, problemen uiten zich ook in en , visuele aandacht, uitvoeren van dagelijkse , zelfs functioneren, welbevinden, . Deze kinderen zijn vaak omdat ze de hele dag alles moeten compenseren. Het is lastig deze problemen te herkennen en goed in kaart te brengen. Ze kunnen het niet vertellen. Het uit zich a-typisch en niet door misselijkheid! Vestibulaire problemen worden vaak niet opgemerkt. Kinderen met gehoorafwijkingen en CMV virus besmettingen zijn zeker risico groepen. Op de kaart; - vroegtijdige onderkenning en interventie - vroegtijdige interventie Wat een prachtig pleidooi voor dit belangrijke systeem! Dank prof. Leen Maes van de UGent!

 • 6 maanden geleden

  logopedie module 12-12-2017 afgelast

  We hebben besloten de logopediemodule morgen niet door te laten gaan en zo niemand in gevaar te brengen.   

 • 10 maanden geleden

  De tweede druk van het boek Autisme en Zintuiglijke problemen is uit!

  De tweede druk ligt op tafel in ons kantoor. We krijgen positieve reacties van lezers. Helemaal leuk is dat ze het boek aan het vertalen zijn in meerdere talen. Gek idee dat het over de grenzen gaat!

 • 1 jaar geleden

  Module Coaching voor fysiotherapeuten en kinderfysiotherapeuten geaccrediteerd met 32 punten

  We zijn er trots op dat de accreditatiecommissie van de KNGF onze module heeft gewaardeerd met 32 punten. Jullie verdienen de punten en wij zijn blij met de waardering.

 • 1 jaar geleden

  Accreditatie is binnen voor de module Anders Kijken naar kritische eters!

  De Module Anders Kijken naar Kritische eters die wij in samenwerking met de kinder(di)eetcreatie hebben ontwikkeld is door de ADAP geaccrediteerd voor kinderdiëtisten! http://www.kinderdieetcreatie.nl/ Kinderdiëtetiek: Anders Kijken naar Kritische eters  

 • 1 jaar geleden

  AKK op de meet & greet dag van het NSSI

  Zaterdag 1 oktober is Anders kijken naar Kinderen aanwezig op de meet & greetdag van het NSSI. Miriam Hufen is daar jaren bestuurslid geweest en draagt het NSSI een warm hart toe. De deelnemers maken kans op het winnen van een studiedag of een 4...

 • 1 jaar geleden

  Kijk! boekjes

  We zijn toe aan de tweede druk van onze Kijk! boekjes. We krijgen leuke reacties van praktijken die deze boekjes uitlenen aan kinderen en ouders. Dat heeft zoveel vraag opgeroepen dat we een tweede serie konden afdrukken! Dat doet ons plezier. Ze zijn te bestellen...

 • 2 jaren geleden

  Nieuwe module voor logopedisten in 2017

  Vanaf het voorjaar 2017 worden de basismodule en behandelmodule voor logopedisten samengevoegd tot een 10 daagse module. Mocht je al een basismodule bij ons hebben gevolgd en wil je binnenkort de behandelmodule gaan volgen neem dan even contact met ons op. Je kan je nu...

 • 2 jaren geleden

 • 2 jaren geleden

  Sensory Profile en de schoolvragenlijst (schoolcompanion) zijn opnieuw geaccrediteerd

  Voor de logopedisten en de ergotherapeuten zijn de studiedagen Schoolvragenlijst (schoolcompanion) en de Sensory Profile opnieuw gaccrediteerd!

 • 2 jaren geleden

  SI module ergotherapie en fysiotherapie afgerond!

  Deze deelnemers hebben   de module SI afgerond met mooie presentaties. Er werd vanuit verschillende perspectieven gekeken. Mooi om te zien dat het samenwerken met ouders en kinderen van meerwaarde is en bleek te zijn in de interventie. Veel succes met Anders Kijken en we weten...

 • 2 jaren geleden

  Nieuwe module voor diëtisten! Anders kijken naar kritische eters…

  Hij is er! In samen werking met de kinder (di)eetcreatie hebben we een module ontwikkeld voor dietisten die met kritische eters werken. Kijk op de website voor meer informatie. De module blijft op ons vaste programma staan.

 • 2 jaren geleden

  De sensory profile studiedag is weer geaccrediteerd voor kinderfysiotherapeuten

  We zijn er  blij mee. De accreditatie voor de studiedag Sensory Profile is weer toegekend.

 • 2 jaren geleden

  15 maart eindpresentaties SPD module

  Op 15 maart presenteren 4 groepen hun eindrapport voor de afronding van de Sensorische Informatieverwerkingsmodule. Deze keer zijn uiteenlopende thema’s uitgewerkt. Van het analyseren van probleemgedrag en dit relateren aan eventuele prikkelverwerking tot het mogelijk maken van verzorgingsactiviteiten bij een kind met hyper-responsieve reacties op...

 • 2 jaren geleden

  Er start een nieuwe module Passie, Transitie en Leiding

  Er start een nieuwe module Passie, Transitie en Leiding geven op 16 maart en 13 april! Hij wordt gegeven door Bob Maas. Als je af en toe worstelt met je beroepsrollen en fijn aan het werk wilt blijven is deze module een aanrader! Hij moet...

 • 2 jaren geleden

  3 februari is er een School Companion studiedag ingepland.

  Deze vragenlijst voor leerkrachten geeft een mooi beeld van de prikkelverwerking van kinderen in de klas.

 • 2 jaren geleden

  Op dit moment zijn er veel aanvragen voor studiedagen!

  Op dit moment zijn er veel aanvragen voor studiedagen Anders Kijken naar Kinderen in de klas en de geaccrediteerde module voor leerkrachten en groepsleiding; Anders Kijken naar Prikkels in de groep! We geven deze incompany en op de Oude Vest in Leiden.

 • 2 jaren geleden

 • 2 jaren geleden

  Inschrijven voor de Werken Met Aandacht studiedag is weer mogelijk nu voor 4 juni 2016

  Inschrijven voor de Werken Met Aandacht studiedag is mogelijk voor 4 juni 2016

 • 2 jaren geleden

 • 2 jaren geleden

  27 januari is AKK uitgenodigd!

  27 januari is AKK uitgenodigd bij de taaltrein in Zwolle

 • 2 jaren geleden

  28 januari geeft AKK de derde dag van…

  28 januari geeft AKK de derde dag van de module Anders Kijken naar Prikkels in de Groep incompany bij Revalidatiecentrum Rijndam, de therapeutische peutergroepen.

 • 2 jaren geleden

  De basismodule voor logopedisten is…

  De basismodule voor logopedisten is voor het voorjaar helaas al volgeboekt. De data voor de najaarsmodule staan online, deze start in september.

 • 2 jaren geleden

  We hebben een extra module!

  We hebben een extra module Sensorische Informatieverwerking voor ergotherapeuten en kinderfysiotherapeuten ingepland omdat de module al snel vol geboekt was. 

 • 2 jaren geleden

  Nieuwe data; School Companion Sensory Profile

  De nieuwe datum voor School Companion Sensory Profile is bekend! Inschrijven voor 8 juni is nog mogelijk

 • 2 jaren geleden

  Overweldigend symposium!

  Na een overweldigend symposium waar we een 8,3 gemiddeld voor hebben gekregen pakken we de inhoudelijke draad weer op. Maar, niet zonder te bedanken voor alle kaartjes, cadeautjes en aardige reacties! Dit maakt het voor ons tot een uitdaging weer een nieuwe studiedag te gaan...

 • 2 jaren geleden

  Nieuws juni

  De opleiding behandelaar of coach start in het najaar. Inschrijven is vanaf nu mogelijk. 9 November start er een nieuwe module Breinbrekers.  7 november is er weer een studiedag Werken Met Aandacht. De data voor de zeer goed geëvalueerde en geaccrediteerde  0-2 jarigen module zijn ingepland: Start...

 • 3 jaren geleden

  Infant Mental Health congres in Velthoven

  Miriam Hufen en Greet Wagemaker waren namens AKK aanwezig bij het Infant Mental Health congres in Velthoven. Inspirerende dagen die ons mooie contacten en research hebben opgeleverd..

 • 3 jaren geleden

  Nieuwe coachingsmodule!

  Edwin Harms en  Mariëlle van Vliet zijn docenten bij AKK en hebben de coachingsmodule opgezet. Klik op deze afbeelding hiernaast en u kunt het hele verhaal lezen.

 • 3 jaren geleden

  CRKBO certificering

  Net de CRKBO op bezoek gehad. We zijn, na een audit, weer voor 4 jaar geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs! Voor meer informatie kunt u kijken op http://www.crkbo.nl/

 • 3 jaren geleden

  Overprikkeld

  Op 6 november zijn we aanwezig geweest op het congres overprikkeld. We hebben mooie contacten gelegd  en blijven bruggen slaan tussen diverse  disciplines. Omdat we ook veel vragen van ouders krijgen, gaan we een moment organiseren waar ouders welkom zijn. Kijkt u rond op de...

 • 4 jaren geleden

  Anders Kijken naar S.I. en Dementie

  Op verzoek is de module S.I. Dementie opgesplitst in 2 blokken. De eerste drie dagen zijn opgezet als eerste kennismaking met kijken vanuit de zintuigen naar het gedrag van mensen met dementie. Het tweede blok bestaat uit de praktische vertaling naar je eigen paramedisch handelen....

Oudere berichten

GDPR Consent

Edit your consent settings or view privacy policy.

Privacyverklaring