Laatste nieuws
 • 2 uur geleden

  Facebook

  Welke of met kennis over zoekt een leuke in ?

 • 1 dag geleden

  Facebook

  SAVE THE DATE 24 maart 2018! Symposium: Geprikkeld door prikkels. In november gaan we officieel starten met de inschrijvingen. Wil je er zeker van zijn dat je als eerste een uitnodiging ontvangt mail dan naar info@anderskijkennaarkinderen.eu onder vermelding van symposium uitnodiging zodat je er zeker van bent dat je op tijd kunt inschrijven. Ook deze keer kunnen we maximaal 300 mensen toelaten.

 • 1 week geleden

  Facebook

  Het symposium zit er op. Samen met Els Hufen hebben we zoveel mogelijk lezingen gevolgd in de research and strategies track. Fijn om Lucy Miller weer te zien en te spreken, na jaren bouw je toch een vriendschap op. Haar werk was alweer een aantal jaar geleden voor ons de ondersteuning om te kiezen voor een andere weg dan de Ayres SI. De zintuigen niet zien als een start of doel maar geïntegreerd in familiegerichte ondersteuning, praktische doelen, en werken vanuit de relatie van het kind in zijn omgeving. Ieder kind, ieder ouder, iedere leerkracht iedere omgeving is uniek dus past alleen maatwerk!

 • 1 week geleden

  Facebook

  Vandaag een lezing van Erna Blanche die een onderzoek doet naar de klinische motorische observaties van Ayres in een zeer afgeslankte vorm. Ik was blij met haar kritische blik. Er blijven van de hele klinische motorische observaties maar een paar items over die ook nog eens voor beperkte leeftijden differentiëren. Het is nog maar een begin onderzoek, een groter onderzoek volgt. Wij leren de klinische observaties al niet meer op onze modules omdat wij vinden dat de meeste items niet meten wat ze pretenderen te doen. Er blijven maar een paar items over die ook vertegenwoordigd zijn in andere gestandaardiseerde motorische test. Over zintuiglijke informatieverwerking zeggen ze niet voldoende.om er klinische conclusies uit te halen .Uit het onderzoek van Blanche blijkt dat kinderen die opgroeien in een familie met een lagere sociaal economische status meer problemen laten zien op de motorische observaties. Kortom goed om te overwegen welke instrumenten je waarom wel/ niet inzet in je onderzoek.

 • 1 week geleden

  Facebook

  We zijn van start gegaan ! informatieverwerking in Denver. We zijn met zijn 2en zodat we de research track en de praktijk track tegelijk kunnen volgen. Mooie lezing van Foley over sensorische informatieverwerking in relatie tot gehechtheid.

 • 2 weken geleden

  Facebook

  Zo... wat zijn wij trots! Onze module sensorische informatieverwerking voor is door de KNGF! We hebben hier zo hard voor gewerkt...dit gaan we hier in America vieren! We zijn hier voor het jaarlijkse congres van de sensory processing foundation. We houden jullie op de hoogte!

 • 2 weken geleden

  Facebook

  Gisteren een lezing over prikkelverwerking en autisme gegeven voor het landelijk netwerk autisme Jonge kind in Laren. Vandaag naar Ede om een lezing te geven op het SCEM symposium. De boodschap kwam zeker over. leuke vragen gekregen. We hebben weer veel aanvragen gekregen door deze dagen voor lezingen en incompany opdrachten. Ben je een oud cursist? Meld je praktijk dan aan op onze website dan kunnen we gericht doorverwijzen want de vraag naar jullie is groot....! Op de homepage www.anderskijkennaarkinderen.eu, helemaal onderaan kan je je aanmelden .

 • 2 weken geleden

  Facebook

  We missen er nog 2 op de foto maar deze groep heeft de si module voor en afgerond. We zijn blij met deze gemotiveerde groep mensen die anders is gaan kijken naar kinderen en dat op een mooie wijze hebben laten zien in de eindcasus presentaties! Dank voor jullie inzet en lekker verder aan het werk!

 • 3 weken geleden

 • 3 weken geleden

  Facebook

  Gefeliciteerd! Deze logopedie collega's hebben vandaag hun sensorische informatieverwerking certificaat gehaald ! (95punten)een paar mensen ontbreken op de foto maar die hebben net zo hard meegewerkt!

 • 3 weken geleden

  Facebook

  Vandaag de sensorische informatieverwerking module af kunnen ronden bedoeld voor therapeuten die met cliënten met een verstandelijke beperking werken. In Rosmalen zijn we weken welkom geweest bij Cello. Het was een gedifferentieerd team van ergotherapeuten logopedisten en fysiotherapeuten uit diverse instellingen(waaronder Cello, ASVZ Amarant en meer. Ieder met zijn eigen expertise en ervaring. De eindopdrachtcasussen waren met veel zorg uitgewerkt en er werden onderling waardevolle vragen gesteld. Er werd meegedacht en gewogen. Ik denk oprecht dat iedereen met nieuwe perspectieven verder kan en dat er anders is gekeken en gehandeld! veel werkplezier Susan, Betty, Pauline, Margo, Floor, Angelique, Maikel, Judith, Maaike, Maartje, Ellen, Erna, Sergio,Hylke, Michelle, Margriet, Irma, Anja, Tamara, Leandra, Jessica Caroline, en Linda!

 • 1 maan geleden

  Facebook

  Goed nieuws logopedisten! De nieuwe 10 daagse module sensorische informatieverwerking is geaccrediteerd! Dat lijkt zomaar een melding maar we hebben de hele module opgeschoond en veranderd....en zo'n aanvraag nemen we zeer serieus en kost uren werk. Dus...we zijn er trots op!

 • 1 maan geleden

  Facebook

  Nieuw product! Ik ben benieuwd!

 • 1 maan geleden

  Facebook

  Nieuwe technologie, het is niet bij te houden...maar zo mooi!.

 • 1 maan geleden

  Facebook

  Wat gebeurt er als je kleine jongens meisjes kleren aantrekt en met deze volwassenen laat spelen?

 • 1 maan geleden

  Facebook

  Ik ben inmiddels in het zuiden! Morgen en overmorgen lesgeven bij Amarant en Cello .Samen met mijn collega's Robert de Hoog en Carla Stuy-Kubbe. Anders kijken naar activatie en alertheid bij mensen met een verstandelijke beperking en een materiaal en middelen les staan op het programma evenals het bespreken van een CCE casus en een sensorisch waardevolle omgeving. Leuke uitdaging en vernieuwde lessen. Wij zijn er klaar voor!

 • 1 maan geleden

  Facebook

  Nieuw! De Sensorische Informatieverwerking module in België is een feit! ~ De introductiemodule is gepland op 17 en 18 november. Dus heb je Belgische Collega's, ze zijn van harte welkom!http://www.anderskijkennaarkinderen.eu/opleidingen/introductie-2-daagse-sensorische-informatieverwerking-in-belgie/

 • 1 maan geleden

  Facebook

  en ; de 4-daagse module voor paramedici met een Informatieverwerking opleiding is nu ook geaccrediteerd voor en met 32 punten! De inhoud van deze 4 daagse module zetten we z.s.m online. De module is óók geaccrediteerd voor en met 24 punten.

 • 2 maanden geleden

  De tweede druk van het boek Autisme en Zintuiglijke problemen is uit!

  De tweede druk ligt op tafel in ons kantoor. We krijgen positieve reacties van lezers. Helemaal leuk is dat ze het boek aan het vertalen zijn in meerdere talen. Gek idee dat het over de grenzen gaat!

 • 9 maanden geleden

  Module Coaching voor fysiotherapeuten en kinderfysiotherapeuten geaccrediteerd met 32 punten

  We zijn er trots op dat de accreditatiecommissie van de KNGF onze module heeft gewaardeerd met 32 punten. Jullie verdienen de punten en wij zijn blij met de waardering.

 • 1 jaar geleden

  Accreditatie is binnen voor de module Anders Kijken naar kritische eters!

  De Module Anders Kijken naar Kritische eters die wij in samenwerking met de kinder(di)eetcreatie hebben ontwikkeld is door de ADAP geaccrediteerd voor kinderdiëtisten! http://www.kinderdieetcreatie.nl/ Kinderdiëtetiek: Anders Kijken naar Kritische eters  

 • 1 jaar geleden

  AKK op de meet & greet dag van het NSSI

  Zaterdag 1 oktober is Anders kijken naar Kinderen aanwezig op de meet & greetdag van het NSSI. Miriam Hufen is daar jaren bestuurslid geweest en draagt het NSSI een warm hart toe. De deelnemers maken kans op het winnen van een studiedag of een 4...

 • 1 jaar geleden

  Kijk! boekjes

  We zijn toe aan de tweede druk van onze Kijk! boekjes. We krijgen leuke reacties van praktijken die deze boekjes uitlenen aan kinderen en ouders. Dat heeft zoveel vraag opgeroepen dat we een tweede serie konden afdrukken! Dat doet ons plezier. Ze zijn te bestellen...

 • 1 jaar geleden

  Nieuwe module voor logopedisten in 2017

  Vanaf het voorjaar 2017 worden de basismodule en behandelmodule voor logopedisten samengevoegd tot een 10 daagse module. Mocht je al een basismodule bij ons hebben gevolgd en wil je binnenkort de behandelmodule gaan volgen neem dan even contact met ons op. Je kan je nu...

 • 1 jaar geleden

 • 1 jaar geleden

  Sensory Profile en de schoolvragenlijst (schoolcompanion) zijn opnieuw geaccrediteerd

  Voor de logopedisten en de ergotherapeuten zijn de studiedagen Schoolvragenlijst (schoolcompanion) en de Sensory Profile opnieuw gaccrediteerd!

 • 1 jaar geleden

  SI module ergotherapie en fysiotherapie afgerond!

  Deze deelnemers hebben   de module SI afgerond met mooie presentaties. Er werd vanuit verschillende perspectieven gekeken. Mooi om te zien dat het samenwerken met ouders en kinderen van meerwaarde is en bleek te zijn in de interventie. Veel succes met Anders Kijken en we weten...

 • 1 jaar geleden

  Nieuwe module voor diëtisten! Anders kijken naar kritische eters…

  Hij is er! In samen werking met de kinder (di)eetcreatie hebben we een module ontwikkeld voor dietisten die met kritische eters werken. Kijk op de website voor meer informatie. De module blijft op ons vaste programma staan.

 • 1 jaar geleden

  De sensory profile studiedag is weer geaccrediteerd voor kinderfysiotherapeuten

  We zijn er  blij mee. De accreditatie voor de studiedag Sensory Profile is weer toegekend.

 • 1 jaar geleden

  15 maart eindpresentaties SPD module

  Op 15 maart presenteren 4 groepen hun eindrapport voor de afronding van de Sensorische Informatieverwerkingsmodule. Deze keer zijn uiteenlopende thema’s uitgewerkt. Van het analyseren van probleemgedrag en dit relateren aan eventuele prikkelverwerking tot het mogelijk maken van verzorgingsactiviteiten bij een kind met hyper-responsieve reacties op...

 • 1 jaar geleden

  Er start een nieuwe module Passie, Transitie en Leiding

  Er start een nieuwe module Passie, Transitie en Leiding geven op 16 maart en 13 april! Hij wordt gegeven door Bob Maas. Als je af en toe worstelt met je beroepsrollen en fijn aan het werk wilt blijven is deze module een aanrader! Hij moet...

 • 1 jaar geleden

  3 februari is er een School Companion studiedag ingepland.

  Deze vragenlijst voor leerkrachten geeft een mooi beeld van de prikkelverwerking van kinderen in de klas.

 • 1 jaar geleden

  Op dit moment zijn er veel aanvragen voor studiedagen!

  Op dit moment zijn er veel aanvragen voor studiedagen Anders Kijken naar Kinderen in de klas en de geaccrediteerde module voor leerkrachten en groepsleiding; Anders Kijken naar Prikkels in de groep! We geven deze incompany en op de Oude Vest in Leiden.

 • 1 jaar geleden

 • 1 jaar geleden

  Inschrijven voor de Werken Met Aandacht studiedag is weer mogelijk nu voor 4 juni 2016

  Inschrijven voor de Werken Met Aandacht studiedag is mogelijk voor 4 juni 2016

 • 1 jaar geleden

 • 1 jaar geleden

  27 januari is AKK uitgenodigd!

  27 januari is AKK uitgenodigd bij de taaltrein in Zwolle

 • 1 jaar geleden

  28 januari geeft AKK de derde dag van…

  28 januari geeft AKK de derde dag van de module Anders Kijken naar Prikkels in de Groep incompany bij Revalidatiecentrum Rijndam, de therapeutische peutergroepen.

 • 1 jaar geleden

  De basismodule voor logopedisten is…

  De basismodule voor logopedisten is voor het voorjaar helaas al volgeboekt. De data voor de najaarsmodule staan online, deze start in september.

 • 1 jaar geleden

  We hebben een extra module!

  We hebben een extra module Sensorische Informatieverwerking voor ergotherapeuten en kinderfysiotherapeuten ingepland omdat de module al snel vol geboekt was. 

 • 1 jaar geleden

  Nieuwe data; School Companion Sensory Profile

  De nieuwe datum voor School Companion Sensory Profile is bekend! Inschrijven voor 8 juni is nog mogelijk

 • 2 jaren geleden

  Overweldigend symposium!

  Na een overweldigend symposium waar we een 8,3 gemiddeld voor hebben gekregen pakken we de inhoudelijke draad weer op. Maar, niet zonder te bedanken voor alle kaartjes, cadeautjes en aardige reacties! Dit maakt het voor ons tot een uitdaging weer een nieuwe studiedag te gaan...

 • 2 jaren geleden

  Nieuws juni

  De opleiding behandelaar of coach start in het najaar. Inschrijven is vanaf nu mogelijk. 9 November start er een nieuwe module Breinbrekers.  7 november is er weer een studiedag Werken Met Aandacht. De data voor de zeer goed geëvalueerde en geaccrediteerde  0-2 jarigen module zijn ingepland: Start...

 • 2 jaren geleden

  Infant Mental Health congres in Velthoven

  Miriam Hufen en Greet Wagemaker waren namens AKK aanwezig bij het Infant Mental Health congres in Velthoven. Inspirerende dagen die ons mooie contacten en research hebben opgeleverd..

 • 2 jaren geleden

  Nieuwe coachingsmodule!

  Edwin Harms en  Mariëlle van Vliet zijn docenten bij AKK en hebben de coachingsmodule opgezet. Klik op deze afbeelding hiernaast en u kunt het hele verhaal lezen.

 • 2 jaren geleden

  CRKBO certificering

  Net de CRKBO op bezoek gehad. We zijn, na een audit, weer voor 4 jaar geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs! Voor meer informatie kunt u kijken op http://www.crkbo.nl/

 • 2 jaren geleden

  Overprikkeld

  Op 6 november zijn we aanwezig geweest op het congres overprikkeld. We hebben mooie contacten gelegd  en blijven bruggen slaan tussen diverse  disciplines. Omdat we ook veel vragen van ouders krijgen, gaan we een moment organiseren waar ouders welkom zijn. Kijkt u rond op de...

 • 3 jaren geleden

  Anders Kijken naar S.I. en Dementie

  Op verzoek is de module S.I. Dementie opgesplitst in 2 blokken. De eerste drie dagen zijn opgezet als eerste kennismaking met kijken vanuit de zintuigen naar het gedrag van mensen met dementie. Het tweede blok bestaat uit de praktische vertaling naar je eigen paramedisch handelen....

Oudere berichten